ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στ. Πέτσας: «Δεν είμαστε σε καθεστώς lockdown»

petsas14320 minΤο πρόβλημα είναι εκεί που υπάρχει συνωστισμός και ιδίως στους όρθιους, είτε αυτό έχει να κάνει με τα μπαρ ή τα κλαμπς είτε έχει να κάνει με εκδηλώσεις μαζικές, όπως τα πανηγύρια, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσας, ο οποίος μίλησε στον «ΣΚΑΪ».

Ο ίδιος επεσήμανε και πάλι πως η «καμπάνα» κινδύνου για το εσωτερικό είναι μεγαλύτερη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν είμαστε σε καθεστώς lockdown:
«Χτυπάμε την καμπάνα του κινδύνου για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού από την Κέρκυρα ήταν να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Δεν είμαστε σε καθεστώς lockdown. Έχουμε περισσότερες επαφές και κοινωνικές και οικονομικές. Χρειάζεται να επανέλθουμε, όχι σε κατάσταση χαλάρωσης, που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, αλλά σε κατάσταση εγρήγορσης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να πάμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χωρίς κάποια έξαρση, που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και πρόσθεσε:
«Αν αυτό το καταφέρουμε, μετά θα προετοιμαζόμαστε για το Φθινόπωρο κοιτάζοντας δύο πλευρές. Η μια είναι η επανέναρξη των σχολείων μας και η άλλη τα επαγγελματικά ταξίδια από το εξωτερικό».