ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμαρχος Δέλτα Θες/νίκης: «Πειρατική εισβολή τα νέα πλευρικά διόδια των Μαλγάρων» (BINTEO)

maglara kinitopoiisi6720 minΟ δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε το παρόν στην κινητοποίηση πολιτών αγροτών και τοπικών φορέων που έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στην αερογέφυρα Μαλγάρων για τα πλευρικά διόδια που έχουν σχεδιαστεί.

 

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε λόγο για απαράδεκτη πρωτοβουλία που προκαλεί πολλαπλά προβλήματα καθώς εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση αγροτών και εργαζομένων στα χωράφια τους και επιβάλει στους πολίτες τεράστιο κόστος μετακίνησης. Ο δήμαρχος Δέλτα έκανε λόγο για «πειρατική εισβολή» στα διοικητικά όρια του δήμου τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν είχε καμία ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών.

«Ο δήμος είναι περικυκλωμένος από διόδια, η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στα Μάλγαρα, όπως και αυτά της Χαλάστρας θα οδηγήσουν τους κατοίκους στη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, σε ακατάλληλους δρόμους, γεγονός που θα οδηγήσει σε ατυχήματα» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη μετατόπιση των μετωπικών διοδίων των Μαλγάρων κατά ένα χιλιόμετρο δυτικά.

Οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την αερογέφυρα Μαλγάρων και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων με κάθε νόμιμο τρόπο. Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρόν οι αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης, Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Γλώσης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης ο Γ.Γ του δήμου Τάκης Τερζίδης, τοπικοί σύμβουλοι και φορείς της περιοχής.
https://www.youtube.com/watch?v=wLZeY6fZTGc&feature=emb_title