ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

BMW X7 Dark Shadow Edition

Του Γιώργου Δαμιανίδη

P90386157 lowRes bmw x7 edition dark Η εμπειρία της πολυτελούς οδηγικής απόλαυσης έφτασε σε μία εντελώς νέα διάσταση με την BMW X7.

Το πρώτο Sports Activity Vehicle (SAV) στην πολυτελή κατηγορία παντρεύει την εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα άνετο εσωτερικό με το σπορ της μάρκας.

Τώρα, ένα μοντέλο ειδικής έκδοσης έρχεται να αναδείξει στον υπέρτατο βαθμό την επιβλητική παρουσία και τα αποκλειστικά χαρίσματα της BMW X7. Με μοναδική σχεδίαση και εξοπλισμό BMW Individual, η BMW X7 Edition Dark Shadow υπογραμμίζει τη σπορ εμφάνιση και την πολυτέλεια εσωτερικού του μεγαλύτερου SAV.

Η Kosmocar-SKODA παρουσιάζει νέες καινοτόμες υπηρεσίες After Sales

Του Γιώργου Δαμιανίδη

NEW SKODA OCTAVIA 2Η Kosmocar-SKODA αναβαθμίζει τις υπηρεσίες After Sales που παρέχει στους κατόχους μοντέλων της SKODA, με στόχο να τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία άνεσης, ασφάλειας και ευκολίας για τη συντήρηση του αυτοκινήτου τους.

Οι νέες υπηρεσίες εντάσσονται στο πρόγραμμα SKODAONE που έχει παρουσιάσει η Kosmocar-SKODA ειδικά για τους πελάτες και κατόχους μοντέλων της μάρκας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ξεχωριστές ανάγκες και επιθυμίες και είναι μελετημένες ώστε να ταιριάζουν στο πνεύμα της εποχής, με ιδιαίτερη έμφαση στους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας.

Νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active για τους λάτρεις της περιπέτειας

Του Γιώργου Δαμιανίδη

FORD 2020 TRANSIT CONNECT ACTIVE FR 3 4Η Ford επεκτείνει τώρα την ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα μοντέλων Active με τη νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το βαν Transit Connect Active, που σύντομα θα διατίθενται για παραγγελία, με παράδοση από τα τέλη της χρονιάς.

Με σκληροτράχηλο εξωτερικό στυλ, εμπνευσμένο από SUV μοντέλα, προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση, αλλά και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα νέα μοντέλα Active προσφέρουν ευέλικτη και έξυπνη διάταξη χώρων για επαγγελματίες ή ιδιώτες πελάτες των οποίων οι δραστηριότητες απαιτούν κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

A112 Abarth: Το τελευταίο «τσίμπημα» του Carlo Abarth

Του Γιώργου Δαμιανίδη

200721 Abarth A112A GR 002Διατηρώντας στενούς δεσμούς με τη Fiat από την δημιουργία της Abarth το 1949, ο Carlo Abarth το 1971 αποφάσισε η μάρκα του «Σκορπιού» να ενταχθεί στο Groupo Fiat.

Ο Carlo ήταν 63 ετών και θα μπορούσε να είναι πολύ περήφανος για όσα είχε πετύχει στη ζωή του.

Από παιδί το δαιμόνιο πνεύμα του τον οδηγούσε στην αναζήτηση έξυπνων λύσεων που θα έκαναν κάθε όχημα που οδηγούσε πιο γρήγορο, από το πατίνι με το οποίο κέρδιζε τα παιδικά παιχνίδια στους δρόμους της γεννέτηρας του Βιέννης, μέχρι τις μηχανές και τα τρίκυκλα που του έδωσαν φήμη και νίκες, αλλά λίγο έλειψαν να του στοιχήσουν την ίδια του τη ζωή.

Νέα εποχή στις After Sales υπηρεσίες της Audi

Του Γιώργου Δαμιανίδη

AUDI AFTER SALES Clean PlusΗ Kosmocar-Audi αναβαθμίζει τις υπηρεσίες After Sales που παρέχει στους χιλιάδες πελάτες της, με στόχο να τους προσφέρει μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία άνεσης, ασφάλειας και ευκολίας, απόλυτα αντάξια της premium εμπειρίας οδήγησης που προσφέρουν τα μοντέλα της Audi.

Οι νέες υπηρεσίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με την επιστροφή της οικονομίας και της καθημερινότητας σε μία «νέα κανονικότητα», με ιδιαίτερη έμφαση στους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας.

SAFESTRIP: Μετάδοση σε πραγματικό χρόνο πληροφοριών σχετικά με το δρόμο και τις συνθήκες

SAFESTRIP δοκιμή σε πεζόΗ μετάδοση σε πραγματικό χρόνο στατικών και δυναμικών πληροφοριών σχετικά με το δρόμο και τις συνθήκες (περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές) στα κινούμενα οχήματα.

To SAFESTRIP συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (ΗORIZON 2020) και έχει σκοπό τη συνεισφορά στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (“Cooperative Intelligent Transportation Systems” - C-ITS) -SAFESTRIP (Safe and Green Sensor Technologies for self-explaining and forgiving)/ Πρόκειται για ένα έργο που ξείνησε τον Μάιο του 2017 και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Οι συνεργάτες

Τεχνικός Συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου SAFESTRIP είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/EKETA). Η αξιολόγηση πραγματοποιείται στο Βαγιαδολίδ τη Ισπανίας, στο Μιλάνο και το Τορίνο της Ισπανίας και στην Ελλάδα (Αττική Οδό), σε πραγματικές συνθήκες, με οδηγούς-αναβάτες, σε 4 κύκλους πειραματικών δοκιμών.

Η τεχνολογία

Δημιουργείται μια - χαμηλού κόστους - διάταξη μικρο και νανο πιεζοηλεκτρικών και φωτοβολταϊκών αισθητήρων, ενσωματωμένων σε μια διάταξη λωρίδας, με αυτόνομη λειτουργία. Αποτελεί τεχνολογία που εντάσσεται στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών.

Η διάταξη των νανοαιθητήρων τοποθετείται σε μια λωρίδα που με τη σειρά της τοποθετείται επάνω στο οδόστρωμα, χωρίς παρεμβατικές, δαπανηρές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Η υποδομή είναι “αυτοεπεξηγούμενη” και παρέχει πληροφόρηση προσωποποιημένη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του ίδιου του οδηγού. Το σύνολο των πληροφοριών μεταδίδεται μέσω καινοτόμων εφαρμογών παροχής εξατομικευμένων πληροφοριών.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από την εφαρμογή SAFESTRIP αφορούν:

 • πληροφορίες και ειδοποιήσεις ασφάλειας
 • φθοράς του οδοστρώματος
 • οδικά έργα
 • σιδηροδρομικές διαβάσεις
 • συγχωνεύσεις και οδικές διασταυρώσεις
 • εικονικά διόδια
 • χρέωση και κράτηση θέσεων στάθμευσης
 • καθώς και υποστήριξη της αυτόνομης οδήγησης.

Ταυτόχρονα, η τεχνολογία SAFESTRIP επιτρέπει:

 • την ακριβή τοποθέτηση του οχήματος στο χάρτη, με μεγαλύτερη ακρίβεια από την υπάρχουσα τεχνολογία GPS
 • την ταυτοποίηση οχημάτων
 • τη συνπερίληψη και αναβατών ποδηλάτων ή και πεζών στη διαδικασία
 • την ομογενοποίηση της παρουσίασης πληροφοριών μέσω κοινής εφαρμογης (common interface)
 • τη συγχώνευση δεδομένων
 • τη συνεργασία με ραντάρ, κάμερες κυκλοφορίας κλπ.
 • την προστασία των δεδομένων των οχημάτων
 • τη λειτουργία με οχήματα που δεν είναι εξοπλισμένα, μέσω εφαρμογών στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού

Το SAFESTRIP αφορά:

 • οχήματα εξοπλισμένα με προηγμένα (συνεργατικά ή μη) συστήματα υποστήριξης του οδηγού
 • αυτόνομα οχήματα
 • μη εξοπλισμένα οχήματα
 • ποδήλατα αλλά και πεζούς

Πλεονεκτήματα

Το SAFESTRIP

 • περιλαμβάνει κάθε τύπο οχήματος, εξοπλισμένου και συνδεδεμένου ή μη
 • παρέχει αξιόπιστες, ακριβείς και ποιοτικές πληροφορίες
 • επικοινωνεί με συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων, βάσει πρωτοκόλλων επικοινωνίας
 • επιτρέπει μανούβρες με στόχο την ασφάλεια
 • είναι οικονομικά αποδοτικό, λόγω χαμηλού κόστους. Αντικαθιστά τεχνολογίες πολύ ακριβότερες, με τρόπο εμφανώς πιο αποτελεσματικό
 • είναι οικολογικά βιώσιμο, καθώς έχει ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα
 • πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση της λειτουργίας των Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών
 • παρέχει προσωποιημένη και παραμετροποιήσιμη πληροφορία
 • λειτουργεί με πολλαπλά επίπεδα ελέγχου επικοινωνίας
 • επιτρέπει τη σημαντική μείωση μοιραίων ατυχημάτων σε εθνικές οδούς, ενώ σε συγκεκριμένα σενάρια (π.χ. σε διασταυρώσεις σύγκλισης ) η μείωση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη

Κόστος

Το κόστος της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι αρκετά χαμηλό και κατά πολύ χαμηλότερο του κόστους των τεχνολογιών τις οποίες έρχεται να υποκαταστήσει.

Τα μοντέλα RS εκφράζουν την προσήλωση της Audi στην κορυφαία ποιότητα

Του Γιώργου Δαμιανίδη

AUDI RS MAKING OF 5Πόση δύναμη, πόση μαγεία μπορούν άραγε να εκφράζουν δύο μόνο γράμματα;

Το αρκτικόλεξο RS αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από μία ειδική έκδοση ή την αιχμή του δόρατος για κάθε μοντέλο της Audi.

Οι ιδιαίτερες δημιουργίες της Audi Sport GmbH που φέρουν περήφανα τα γράμματα RS, συνδυάζουν ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, πλήρη καθημερινή χρηστικότητα, κορυφαίες επιδόσεις και συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Ford Focus με ήπια υβριδικούς κινητήρες EcoBoost Hybrid (video)

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Ford Focus 2020 02Το αναβαθμισμένο Ford Focus με τον οικονομικό και εξηλεκτρισμένο κινητήρα EcoBoost Hybrid είναι τώρα διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Η προηγμένη, ήπια υβριδική τεχνολογία των 48-volt επιτρέπει στο νέο Focus 1.0L EcoBoost Hybrid να αποδίδει ισχύ 155 ίππων εκπέμποντας μόλις 93 g/km CO2 σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, σε συνδυασμό με βελτιωμένη οικονομία καυσίμου κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη απερχόμενη έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost των 150 ίππων και το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (NEDC).

Έφτασε στην Ελλάδα το Fiat 500 Hybrid

Του Γιώργου Δαμιανίδη

200224 Fiat 500H lGr 001Τα Fiat 500 αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο της ιταλικής μάρκας, αλλά και ένα ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολο της.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι η Fiat επέλεξε το συγκεκριμένο μοντέλο για να ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Με το νέο 500 Hybrid η Fiat φέρνει για ακόμα μία φορά επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις, κάνοντας προσιτή την υβριδική τεχνολογία σε όλους.

Renault CLIO με DOUBLE BONUS και όφελος έως 1.500€

Του Γιώργου Δαμιανίδη

RC 73Το νέο Renault CLIO, η νέα, 5η γενιά του γαλλικού παγκόσμιου Best Seller, που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της Ευρώπης, ασχέτως κατηγορίας, έχει ήδη κατακτήσει και το ελληνικό κοινό.

Με όπλα του την ώριμη και παράλληλα εντυπωσιακή σχεδίαση αμαξώματος, την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, την άνεση υψηλού επιπέδου και τη σφραγίδα του Best in Class μοντέλου στην κατηγορία του, στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, όπου έχει αποσπάσει την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και συναρπαστική πρόταση της κατηγορίας του και όχι μόνο.

Peugeot: Προτεραιότητα στην ανακυκλωσιμότητα των υλικών!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

PEUGEOT 508 2018 038 FRΗ ανακυκλωσιμότητα των οχημάτων θα αποτελέσει ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα για την αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Όμιλος PSA και η Peugeot έχουν δεσμευθεί για τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων, ενσωματώνοντας στη στρατηγική τους τη χρήση πράσινων ή ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να υποστηρίζονται τα κανάλια ανακύκλωσης και να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Το Honda CR-V Hybrid από 39.990€

Του Γιώργου Δαμιανίδη

159154 2019 Honda CR V HybridΗ βιομηχανία αυτοκινήτου αλλάζει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία της, με νέες τάσεις και τεχνολογίες που διαμορφώνουν μια εντελώς νέα μορφή αυτοκίνησης.

Η Honda προβλέπει ότι μέχρι το 2030 η εξέλιξη των αυτοκινήτων θα είναι επικεντρωμένη στον εξηλεκτρισμό, την αυτοματοποίηση και τις υπηρεσίες.

Περιβαλλοντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, απαιτούν πιο ‘καθαρές’ μεταφορές και επιταχύνουν τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

Ο "Αθλητής της Χρονιάς" 2019 είναι ο νέος εταίρος της Opel

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Opel Corsa e Niklas Kaul 512227Στην ηλικία των 21 ετών, ο Niklas Kaul δεν είναι μόνον ο νεότερος αλλά και ο πρώτος Γερμανός πρωταθλητής στην ιστορία του δεκάθλου.

Τώρα ο “Αθλητής της Χρονιάς” 2019 είναι ο νέος εταίρος της Opel.

Η εταιρεία του παραχωρεί το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa-e για χρήση σε προπονήσεις και αγώνες.

Από την πλευρά του, ο αθλητής θα συμμετάσχει σε διαφημιστικές εκστρατείες και σε δραστηριότητες του δικτύου διανομέων της Opel σε όλη τη Γερμανία.

SUZUKI HYBRID FOR U!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

neo ignisΗ Suzuki εδώ και 100 χρόνια με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο κατασκευάζει αδιάλειπτα κορυφαία προϊόντα.

Το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για την μάρκα καθώς πέραν της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυσή της, σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη της Νέας Υβριδικής εποχής Suzuki με όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας να είναι αμιγώς υβριδικά.

Με προϊόντα κορυφαίας τεχνολογίας και προσιτή τιμή, η SUZUKI διαθέτει σήμερα την καλύτερη πρόταση για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου. 

Νέο Volkswagen Tiguan: Ανανεωμένο!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

NEW VOLKSWAGEN TIGUAN 1Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: με περισσότερες από έξι εκατομμύρια πωλήσεις, το Volkswagen Tiguan είναι το πιο επιτυχημένο Sports Utility Vehicle στην Ευρώπη και ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Το 2019, ήταν και πάλι το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας και ολόκληρου του Volkswagen Group, με περίπου 911.000 μονάδες να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.