ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπιτικές τηγανιτές πατάτες

paattes tiganitesΔύο απλές λέξεις, που τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Τηγανιτές πατάτες!

Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μην έχει φάει έστω και μια φορά.

Μπορεί να παχαίνουν λίγο παραπάνω, ωστόσο η γεύση τους ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε πανεύκολα να τηγανίσουμε σπιτικές πατάτες πανεύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα υγιεινά.

Φασολάδα με παστό χοιρινό

Fasolada me pasto xoirinoΗ κύρια απασχόληση των κατοίκων της Πρέσπας, σήμερα, είναι η καλλιέργεια των φασολιών. Τα φασόλια της Πρέσπας είναι βραστερά και νόστιμα και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

4 φλιτζάνια φασόλια πλακέ

1 κρεμμύδι

Σπιτική τυροσαλάτα

tirosalataΗ τυροσαλάτα είναι ένας πεντανόστιμος και εύκολος μεζές, που κυριολεκτικά θα απογειώσει τη γεύση και την απόλαυση των καλεσμένων σας.

Μάλιστα μπορούμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να φτιάξουμε υγιεινή, σπιτική τυροσαλάτα.

Για να δούμε μια από τις πολλές συνταγές που υπάρχουν!

Πέστροφες ψητές

pestrofa psitiΗ πέστροφα είναι ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, με μήκος περίπου 70 εκατοστά και βάρος ένα κιλό. Το μέγιστο καταγεγραμμένο μήκος είναι 140 εκατοστά και το μέγιστο βάρος 50 κιλά. Μπορούν να ζήσουν μέχρι 38 χρόνια.

Πεντανόστιμοι σπιτικοί λουκουμάδες

loukoumades 2O ελληνικής προέλευσης λουκουμάς, είναι ένα γλυκό δημοφιλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.

Φτιάχνεται από ζύμη τηγανισμένη σε καυτό λάδι.

Οι λουκουμάδες έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι, γαρνίρονται με κανέλλα και σε κάποιες περιπτώσεις με ζάχαρη σε άχνη.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

χαλβας σιμιγδαλενιος

Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο σπιτικό γλυκό είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Με λίγα υλικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα εξαιρετικό γλυκό, προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας.

Για να δούμε τα υλικά μας και τον τρόπο προετοιμασίας του σιμιγδαλένιου χαλβά.

Υλικά:

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

Πατέ ελιάς

pate eliasΦτιάξτε μόνοι σας νοστιμότατο πατέ ελιάς. Μέσα σε λίγα, μόλις λεπτά. Το απολαμβάνετε είτε ως συνοδευτικό, είτε απλά με μια φέτα ψωμί.

Υλικά

Ελιές (όσες θέλετε)

Εκτέλεση

Ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα

ομελετα με λουκανικα2Τα αυγά είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που την λατρεύουν οι άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Μάλιστα τα αυγά τα συναντάμε συχνά μέσα σε πολλά φαγητά.

Το newx.gr θα σας παρουσιάσει μια πανεύκολη συνταγή, αυγά-ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα.

Με ελάχιστα υλικά μπορούμε να κάνουμε γρήγορα ένα εύκολο και γευστικό φαγάκι για την οικογένεια ή την παρέα μας.

Για να δούμε τα υλικά μας και τον τρόπο παρασκευής της ομελέτας μας.

Σουφλέ τυριών

Σουφλε τυριων

Ένα εντυπωσιακό φαγητό, που σας προτείνει η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.newx.gr, είναι το σουφλέ με 4 τυριά.

Τα υλικά μας:

-χυλοπίτες μετσοβίτικες (1/2 κιλό)

-4 ειδών κασέρια  από ¼ το καθένα(της προτίμησης σας)

-1/4 μπέικον

-2 κρέμες γάλακτος

Φασολάδα με κόκκινη πιπεριά

φασολιαΗ φασολάδα ανήκει στα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων και συχνά την επιλέγουμε τους χειμερινούς μήνες, που το κρύο είναι εντονότερο.

Φυσικά εκτός από την καλή παρέα η φασολάδα θέλει τσίπουρο και αλμυρούς μεζέδες.

Το www.newx.gr θα σας παρουσιάσει το αγαπημένο μας φαγητό συνδυασμένο με δυόσμο και κόκκινη πιπεριά.

Τουρλού στο φούρνο

tourlou1Νόστιμο, υγιεινό και άκρως μεσογειακό. Το τουρλού είναι αγαπημένο φαγητό και το newx.gr σας το παρουσιάζει σε μία πεντανόστιμη, εναλλακτική συνταγή.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Πατάτες

Κολοκυθάκια

Μελιτζάνες

Πιροσκί με πατάτα

piroski1Από τα πλέον αγαπημένα, ποντιακά και πεντανόστιμα εδέσματα, είναι τα γνωστά πιροσκί.
Ο αναγνώστης μας Μάκης Ξανθόπουλος, μας έστειλε μία συνταγή για πιροσκί με τυρί και με πατάτα και σήμερα το newx.gr θα σας παρουσιάσει τα πιροσκί με πατάτα, όπως σας το είχαμε υποσχεθεί.

Υλικά για τη ζύμη

1 ποτήρι νερό χλιαρό

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

½ φλυτζάνα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

Κουραμπιέδες Καρβάλης

kourabiedes karvalisΟ κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικόKurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.

Υλικά

600 γρ. αμύγδαλο ψίχα
με τη φλούδα

focus fm