ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιταράκια

PitarakiaΠιταράκια απευθείας από το πανέμορφο νησί της Μήλου.

 Για το μίγμα

-1/2 κιλό αλεύρι

-1 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό

-2 κουταλιές λάδι ελιάς

-χυμό μισού λεμονιού

-Αλάτι

Για τη γέμιση

 

-Ξερό τυρί Μήλου

-1 μεγάλο κρεμμύδι, ξερό, τριμμένο

-πιπέρι

-λάδι για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Φτιάχνουμε ένα βουναλάκι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα για να ρίξουμε το λάδι, το χυμό από το λεμόνι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά και ομοιόμορφη ζύμη.

Μόλις το προζύμι "ξεκουραστεί" ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, με τη βοήθεια ενός ποτηριού.

Πάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα και μετά το κλείνουμε, έτσι ώστε να έχει σχήμα μισοφέγγαρου, πατώντας το γύρω-γύρω με την άκρη ενός πιρουνιού.

Έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα σιγοτηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

focus fm