ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πισία

πισια

Το newx.gr σας παρουσιάζει αυτήν την εβδομάδα μια εξαιρετική και πολύ εύκολη συνταγή, προερχόμενη από την ποντιακή κουζίνα: τα πισία.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε σκέτα ή γεμιστά με τυρί ή πατάτα. Εμείς σε τούτη συνταγή θα φτιάξουμε σκέτα πισία.

Υλικά:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κούπες νερό χλιαρό

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 κιλό αλεύρι

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή νερό.

Σκεπάζουμε τη ζύμη για μια ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Από τη ζύμη κόβουμε κομματάκια και την ανοίγουμε.

Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσει από τη μια πλευρά τότε τη γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.

Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μέλι και κανέλα ή με κασέρι και αλλαντικά.

Στείλτε μας τη δική σας συνταγή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@newx.gr.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!

focus fm