ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμαράκια με ρύζι

καλαμαρακια με ρυζι

Καλαμαράκια με ρύζι...ένα υπέροχο και νοστιμότο πιάτο, που μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις μας!

Μπορούμε να το επιλέξουμε ως κύριο πιάτο ή ως μεζεδάκι.

Υλικά:
-750 γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή καταψυγμένα)

-1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

 

-3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα

-1 φλιτζάνι κρασί-λευκό ξηρό

-1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος

-2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

-3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό αλάτι

-πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.

Κόβουμε το σώμα του καλαμαριού σε ροδέλες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά (αν είναι φρέσκα).

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει.

Αν θέλουμε το ρύζι πιο μαλακό, προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Τέλος, προσθέτουμε τον άνιθο και τον δυόσμο.

Δίνουμε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία.

Καλή σας όρεξη!

focus fm