ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλμυρό κέικ με πιπεριές, γαλοπούλα και παρμεζάνα

almiro keik5218Τα κέικ τα αγαπάμε. Είτε είναι γλυκά, είτε αλμυρά. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια εξαιρετική συνταγή, για να φτιάξετε αλμυρό κέικ με πιπεριές, γαλοπούλα και παρμεζάνα.

Υλικά

5 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

4 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλυτζάνα τριμμένη παρμεζάνα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κύβους

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 φλιτζάνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, μέχρι να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τις πιπεριές και σιγά- σιγά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.

Ρίχνουμε και τη γαλοπούλα, ανακατεύοντας αυτή τη φορά το μείγμα με κουτάλι.

Αλευροβουτυρώνουμε είτε μια μεγάλη στρόγγυλη φόρμα, είτε δύο μικρότερες μακρόστενες. Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αρχικά στον πάτο του φούρνου για δέκα λεπτά και μετά ανεβάζουμε μια θέση πάνω τις φόρμες και ψήνουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ κι αυτό να βγαίνει καθαρό.

Καλή σας όρεξη!

focus fm