ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τορτελίνι με γέμιση σπανακιού και ρικότας, με μανιτάρια, μπέικον και άσπρη σάλτσα

tortelinia1817aΜία φανταστική συνταγή για μοναδικά ζυμαρικά που θα σας μείνουν αξέχαστα, «αλιεύσαμε» από τον ιστότοπο του spinman ( www.spin-man.com ). Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.

Υλικά

1 Πακέτο τορτελίνια με γέμιση σπανακιού και ρικότας

1 Βατικιώτικο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

 

350γρ μπέικον

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα (όχι συσκευασίας)

450ml κρέμα γάλακτος

Ρίγανη

Θυμάρι

2 κύβους knorr λαχανικών

Λάδι

Αλεύρι γενικής χρήσεωςtortelinia1817b

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια, κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

TIP: Για όνομα του θεού ποτέ μα ποτέ μην βάζετε τα μανιτάρια κάτω από το νερό. Απλώς ξεφλουδίστε τα από το πάνω μέρος και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Κόψτε το κάθε μανιτάρι σε 4 ή 6 κομμάτια, εξαρτάται πόσο μεγάλα είναι. Τα βάζουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα τορτελίνια μας σε μια κατσαρόλα με νερό, βάζουμε αλάτι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 2 κύβους λαχανικών knorr, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Όσο βράζουν τα τορτελίνια, σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.
Όταν καραμελώσουν βάζουμε το μπέικον, και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Μόλις δείτε ότι το μπέικον πήρε χρώμα, ρίχνουμε τα μανιτάρια, ένα κουταλάκι γλυκού ρίγανη, μισό κουταλάκι γλυκού θυμάρι, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην σπάσουμε τα μανιτάρια.

Στο επόμενο βήμα θα ρίξουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν αδειάσετε την κρέμα, στην ίδια συσκευασία, θα βάλετε 100γρ καυτό νερό, και θα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γενικής χρήσεως. Κλείνουμε το καπάκι, και το ανακινούμε πάρα πολύ καλά.

Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε την φωτιά σε αυτό το σημείο, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίζει να βράζει. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην «αρπάξει» από κάτω.

Στραγγίστε τα τορτελίνια σας, μην τα ξεπλύνετε κάτω από την βρύση, βάλτε την ποσότητα που θέλετε σε ένα πιάτο και από πάνω ρίξτε την σάλτσα που φτιάξαμε στο τηγάνι.

Ελπίζω να τρέξουν τα σάλια σας....
Spinman

focus fm