ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μοναδική κοτόπιτα με πιπεριές και τυριά

kotopita1Μία αδυναμία στις πίτες έχουμε, όπως καταλάβατε και σήμερα το newx.gr σας παρουσιάζει μια μοναδική και πεντανόστιμη κοτόπιτα, με πιπεριές και διάφορα τυριά.

Υλικά

6 φύλλα για πίτα «Διαλεχτή»

3 φιλέτα κοτόπουλου

3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές φλωρίνης

300 γραμμάρια μυζήθρα

150 γραμμάρια τυρί φέτα

 

1 μεσαίο κρεμμύδι

½ κρέμα γάλακτος

1 φλυτζάνα λευκό κρασί

1 κύβο κνορ κοτόπουλου

Αλάτι

Πιπέρι

Βούτυρο

Λάδιkotopita2

Σόδα αναψυκτικό

1 ½ κουταλιά γλυκού αλεύρι

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρηχή σχετικά, βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τον κύβο κνορ, για περίπου 15 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Κατεβάζουμε τα κοτόπουλα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα κόβουμε με το χέρι, σε λεπτά κομματάκια, κοινώς τα ξεψαχνίζουμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα φιλέτα, αφού αδειάσουμε το νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε να κάψει λίγο.

Αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε ροδέλες και το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει νωρίτερα. Τα τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντάς τα συνέχεια, για πέντε λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μετά ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό, δηλαδή για περίπου μισή ώρα.

Ακολούθως ρίχνουμε το κοτόπουλο και το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε για δέκα λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας όχι μόνο στον πάτο, αλλά και στα πλαϊνά. Βάζουμε 2 φύλλα πίτας και τη γέμιση του κοτόπουλου. Προσθέτουμε από πάνω άλλα 2 φύλλα και αλείφουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και την τριμμένη φέτα και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 2 φύλλα, τα οποία αλείφουμε με αβγό.

Χαράζουμε την πίτα μας σε βαθιά κομμάτια. Ετοιμάζουμε ένα μίγμα από τη σόδα (αναψυκτικό), το αλεύρι και λίγο λάδι και «ραντίζουμε» την πίτα μας, κυρίως ανάμεσα στα χωρίσματα, για να γίνει πιο αφράτη.

Καλή όρεξη!

focus fm