ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες

katsikaki1Αγαπημένο κατσικάκι, πεντανόστιμο φαγητό, μαγειρεμένο με ένα μοναδικό τρόπο και η συνταγή μόνο στο newx.gr.

Υλικά

1 μπούτι κατσικάκι

Πατάτες (όσες χωρέσουν στο ταψί)

Αλάτι

Πιπέρι

Σκόρδο

Βούτυρο

Υλικά για το ντρέσινγκkatsikaki2

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 ½ με 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Λάδι

Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κατσικάκι και καθαρίζουμε τις πατάτες. Χαράζουμε το κατσικάκι από την κάτω μεριά, σε τρία μικρά, αλλά βαθιά ανοίγματα. Στις χαραγματιές μέσα βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
Γυρίζουμε το κατσικάκι από την πάνω μεριά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις τρεις χαραγματιές.

Αλατίζουμε το κατσικάκι και στις δύο μεριές και απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε κομματάκια. Βάζουμε στη γάστρα ένα ποτήρι νερό. Αν δεν έχουμε καπάκι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, με τη γάστρα στον πάτο του φούρνου. Μετά από μία ώρα ψησίματος, προσθέτουμε τις πατάτες και ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη. Μετά από μία ώρα, γυρίζουμε τις πατάτες.

Προς το τέλος, βγάζουμε το καπάκι και περιχύνουμε το κρέας με το ντρέσινγκ και αφήνουμε το κατσικάκι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

focus fm