ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Βόλβης: Προκήρυξη για την πρόσληψη 28 μόνιμων υπαλλήλων

proslipseis diminiton5217Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4/τ.ΑΣΕΠ/2-2-2018) προκήρυξη του ΑΣΕΠ με την οποία προσλαμβάνονται με σειρά προτεραιότητας 8.166 άτομα ως τακτικό προσωπικό και προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ ά βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Ο Γ. Δαμιανίδης στην εκπομπή «Τα λέμε» της Χ. Τσόρμπα στις 9/2/2018

vergina13218Κάθε Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος του newx.gr Γιώργος Δαμιανίδης σχολιάζει την επικαιρότητα, στην εκπομπή της Βεργίνα TV «Τα λέμε» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.
Παράλληλα, αναφέρονται όλα τα θέματα που αφορούν στους αγρότες, στη Θεσσαλονίκη, στον πολιτισμό.

Πρόγραμμα για την ασφαλή οδική συμπεριφορά σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

odiki simperifora15218Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης το προσεχές διάστημα. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου των σχολείων της Θεσσαλονίκης και έχουν ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών τόσο σχετικά με τους κανόνες ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς όσο και με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Food

thess food16218Και στο δεύτερο τεύχος του National Geographic Food είναι παρούσα η Γαστρονομία της Θεσσαλονίκης με την διαφημιστική καταχώριση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Το κείμενο που συνοδεύει τις νοστιμιές της Θεσσαλονίκης στην καταχώριση Thessaloniki/Great Food Capital αναφέρει ότι:

Ένταξη επιπλέον δικαιούχων στο υπομέτρο «εγκατάσταση νέων γεωργών»

neoi agrotes14218Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια με ΑΔΑ: ΩΛ1Υ7ΛΛ-79Ξ η 1η Τροποποίηση της αρ. 315045(1274)/27-07-2017 Απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα ‘Ένταξη πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020» στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016’.

Εργασίες στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών από την Τρίτη

eo moudanion29118Εργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ενημέρωση έχει όνομα "Κάθε Σάββατο στις 12..." με τον Γ. Δαμιανίδη

ekpompi71017Την πολύχρονη εμπειρία του στα ραδιοφωνικά και δημοσιογραφικά «πράγματα», θα μεταφέρει μέσα από τη νέα εκπομπή του, ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Γιώργος Δαμιανίδης, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Focus Fm Θεσσαλονίκης.

Κάθε Σάββατο, από τις 12:00 έως τις 14:00, ο γνωστός δημοσιογράφος, με τη συνδρομή της συναδέλφου του Θεοδώρας Απότα, θα κάνουν focus στη Θεσσαλονίκη, σε θέματα της τοπικής, τρέχουσας επικαιρότητας, στον πολιτισμό, στους αγρότες και στον αθλητισμό.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο Προποντίδας Χαλκιδικής

proslipseis thessaloniki5218Ο δήμος Προποντίδας Χαλκιδικής ενημερώνει τους δημότες του και όχι μόνο, ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4/2-2-2018, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ η αριθ. 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και ΝΠΔΔ αυτών καθώς και σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών)».

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Κλειστοί την Τρίτη οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

paidikoi stathmoi kordelio16218Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν η ΚΕΔΕ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, ενημερώνει ότι την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη ψήφιση νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δήμος Θερμαϊκού: Νέα διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στις 21 και 22 Φεβρουαρίου

dianomi trofimon thermaikos13218Σε νέα διανομή τροφίμων θα προχωρήσει ο Δήμος Θερμαϊκού στους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις υπαγωγής και τροποποίησης έχουν εγκριθεί μέχρι τις 31-1-2018, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).

6η Γιορτή Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη

giorti poliglossias12218Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εναρκτήρια συνάντηση της «6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας», στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 για να ενημερωθείτε σχετικά με την αναδρομή των πεπραγμένων της προηγούμενης «γιορτής», αλλά και για την μέχρι τώρα κοινή μας εμπειρία, ως έργο κουλτούρας και πολιτισμού της πόλης. Επίσης, θα αναπτυχθεί η φετινή θεματολογία και θα παρουσιαστούν οι νέοι χώροι στην Α προβλήτα στο Λιμάνι, όπου θα ολοκληρωθούν οι δράσεις της «γιορτής» το τριήμερο από 18 έως 20 Μαΐου 2018.

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία για την Καθαρά Δευτέρα

metra troxaias15218Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2018, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αποκαλυπτική έρευνα για το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια

silallitirio14218Την άποψή τους για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος , για τη διεξαγωγή των συλλαλητηρίων και την απήχηση των κεντρικών ομιλητών σε αυτά, καταγράφει αποκαλυπτική έρευνα της εταιρείας Interview. Η έρευνα παρουσιάζεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Η θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια» που διοργανώνει η Βεργίνα Τηλεόραση.

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Τρίτη

paidikoi stathmoi kleistoi16218Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 οι παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί με απόφαση της ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για το Πανεπιστήμιο Αττικής που υποβιβάζει τη Σχολή Προσχολικής Αγωγής και υποχρεώνει παιδάκια 4 ετών να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέγουν τη δομή στην οποία θα φοιτήσουν τα παιδάκια τους.

Τέλη Φεβρουαρίου πληρώνονται οι καλλιεργητές ακακιών

akakies19118Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει εκατοντάδες καλλιεργητές ακακιών, λευκών, μουριών, κ.ά., που είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Δάσωση Γεωργικών Γαιών». Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο newx.gr, οι καλλιεργητές είναι απλήρωτοι τόσο για το 2016, όσο και για το 2017 και φυσικά το ερώτημα που θέτουν είναι πότε θα πληρωθούν.

focus fm